LyckeLamm

Välkommen till LyckeLamm och vår gårdsbutik vid vackra Vallevägen! Här hittar du underbara lammskinn, inkl lammskinnssömnad, från våra Gotlandsfår, lammkött, honung, ägg och gårdens övriga produkter samt vackra inredningsdetaljer och smycken.

Vi, familjen Terstappen, bor och verkar på gården Lycke utanför Lerdala.

Lycke (lykke) är det danska/norska ordet för lycka, och det är precis det vi känner när vi går och trampar på våra marker. Det är en ynnest att få bo på denna vackra plats, som är en del av naturreservatet Lycke-Lilla Höjen på Billingesluttningen.

På gården har också många djur sitt hem, bland andra våra får. Vi föder upp Gotlandsfår som betar våra hagar och därigenom håller landskapet öppet och möjliggör fortsatt biologisk mångfald. Fåren äter det som våra marker producerar; under betessäsong (tidig vår till sen höst) gräs och örter från våra hagmarker och under vintern ensilage från egen vall. De lever ett gott liv, vilket så småningom resulterar i underbart gott lammkött och superfina skinn.

På sommarhalvåret surrar våra bin kring hagar och fruktträd; pollinerar och producerar fantastisk LyckeHonung. Även våra höns frodas på markerna, betar naturlig grönska och vad annat de ”sprätter upp” i trädgården. Som plåster på såren, för alla ”sprätthål” i trädgården, ger de oss underbara ägg i alla möjliga kulörer.

I vår butik säljer vi gårdens egna varor; lammskinn, lammkött (lammlådor kan beställas inför slakt i sept-nov samt att vi har frysta vakuumförpackade styckdetaljer för försäljning i butiken), honung och ägg, men även skinnsömnad, egen smyckes- och möbelproduktion samt en del produkter som vi tar in, vilket gärna är fair trade eller har annat ”gott” ursprung,
Välkomna till oss!

Karin och Noud Terstappen, 0708-15 57 66 eller 0762-72 06 82
www.lyckelamm.se
info@lyckelamm.se

Följ oss gärna på Facebook och Instagram!

Lerdala Lycke
541 97 Lerdala

0708-15 57 66
0762-72 06 82