Butiken på Karlsfors

På Karlsfors Gård finns det i en av de gamla svinstallarna en mysig och personlig inredningsbutik. En inredningsbutik där du kan köpa något nytt till ditt hem, till dig själv eller present för bröllop, födelsedag, student etc. Vi har olika märken men för att nämna några så hittar ni hos oss varor fr Bruka Design Stockholm, Affari of Sweden, A Lot Decoration, Ståhl, Fondaco, Society of Lifestyle (House Doctor), Boel &Jan, Hinza, Gullakrokens Fårskinn, Grafitgrå, Ib Laursen och #ÄLSKA PLÅT. Vår tanke är att du ska kunna finna det där lilla du sökt efter till ett bra pris.

Och ett stenkast från Butiken på Karlsfors ligger vackra Silverfallet. Vid Silverfallet kan man skåda det mäktiga vattenfallet som kastar sig 60 meter utför bergskanten. Över kalkstenshällarna rinner vattnet och mitt i fallet passerar det brottytor av alunskiffer. Fallen planar sedan ut över sandstenshällarna. Under 1800-talets första hälft var Karlsfors Skaraborgs största alunbruk. Efter nedläggning ersattes detta av kalkbränning. Vid Silverfallet med dess område ser man rester efter brytning av alunskiffer och kalksten, med lämningar som rödfyrhögar och kalkugnar. För att förenkla för dig som besökare vid Butiken/Silverfallet att ta del av den historia som Silverfallet har att berätta, så rekommenderar vi dig att ladda ner appen Kulturväg Skaraborg. Där kan du välja ”Promenader till fots” och sedan Silverfallet, då tar du dig via appen runt bland de olika platserna vid Silverfallet. Appen kommer ge dig mer spännande information om vad som pågick här tidigare.

Då vi i Butiken på Karlsfors är en infopoint för Skövde Kommun så har vi broshyrer och foldrar att ta del av gratis. Där kan du läsa vidare om mycket av det som vår vackra bygd har att erbjuda. Informationen gör det lättare för dig att utforska det som finns att göra, smaka och uppleva i vackra Vallebygden.

Under ditt besök hos oss kan du också avnjuta en god kopp kaffe, caffe latte/cappuccino/te/varmchoklad, eller varför inte en iskall Liljedalens Äpplemust som är tillverkad i Skara. Till detta en vansinnigt god Klings glass eller deras goa coccosboll eller något annat fikabröd för dagen. Och kommer du med HUSBIL så finns det ställplats med eller utan el, välj själv.  Vi har en fin servicebyggnad med wc, dusch samt kök för lättare matlagning samt disk. Man kan även tvätta en tvättmaskin och torka den torr i torkskåp.

Så varmt välkomna till oss!

Följ oss gärna på Facebook el. Instagram under namnet butikenpakarlsfors, där vi uppdaterar kontinuerligt samt skriver om vi kanske spontanöppnar utöver ordinarie öppettider.

Om du är på genomresa eller kanske en personalgrupp som önskar komma en annan tidpunkt utöver öppettider, hör av dig så bokar vi det. Ring isåfall Josefina på 070–385 45 15 eller skicka ett sms.

V Ä L K O M N A önskar Josefina & David

 

Karlsfors 541 97 Lerdala

0703-85 45 15