Älska Billingen

Välkommen till Älska Billingen!

“Jag ber mina gäster att dra åt skogen”

Älska Billingen är ett outdoorföretag som erbjuder naturupplevelser runt om berget Billingen. Beroende på säsong och årstid så kan ni följa med på en snöskovandring på Blängsmossen, Billingens vildmark med känslan av att vara i fjällen.

Under sommarhalvåret guidar jag er i Vallebygdens natur på flertalet tillsammansvandringar som den lyxiga matvandringen där vi får smaka på delikatesser från Skaraborgs skafferi. Ramslöksvandring där vi vandrar genom havet av ramslök i Melldalaskogen, eller varför inte följa med på en vandring utanför Varnhem där vi vandrar i kungar, trälar och munkars fotspår via dödisgropar och kamelandskap.

Självklart har jag även företagsevent och privata bokningar efter era önskemål och jag har ett bra samarbete med entreprenörer som erbjuder riktigt god mat från bygden, lagad med kärlek. Utomhusmatlagning är en mycket uppskattad aktivitet och passar både företag och privatpersoner som vill göra något riktigt kul tillsammans, jag planerar och ni tillagar.

Under mina guidningar berättar jag om varför naturen ser ut som den gör och om historia genom århundrade och ibland årtusenden, för vi har ett makalöst natur och kulturarv i vår bygd som är väl värd att berätta om! Men det är lika härligt att bara vara, andas och känna naturen och tystnaden som ger oss energi.

Älska Billingen hyr även ut snöskor, SUP-brädor, trädtält och tältkåta för er som vill upptäcka vår natur på egen hand,  jag tipsar er gärna om fina platser för era egna äventyr.

 

“Allt började med en facebooksida”

Jag heter Martin Maars och född smålänning men sedan 1995 Skaraborgare och numera kallar jag mig för “hälta hälta, fördel västgöte”.

I takt med att jag började lägga upp mina äventyr och upplevelser på och runt om Billingen så kom idén på att skapa en offentlig Facebooksida om just Billingen.

Sagt och gjort, på alla hjärtans dag år 2016 startades sidan Älska Billingen där jag delar med mig av mina vandringar, nya platser och spännande historia.

Just nu har sidan drygt 3300 aktiva följare som också älskar natur och friluftsliv.

Ett tätt samarbete med turistbyråerna och andra aktörer i området gör att jag har bra koll på vad som händer.

Jag är även delaktig i utvecklingen av “Platåbergens geopark” och guidar med min kunskap om varför omgivningen ser ut som den gör.

 

“Det måste inte vara långt till ett äventyr”

 

Basilikavägen 9D
54139 Skövde

0736-134401