LyckeLamm

Välkommen till LyckeLamm och vår gårdsbutik vid vackra Vallevägen! Här hittar du underbara lammskinn från våra Gotlandsfår, vår honung och gårdens övriga produkter samt vackra inredningsdetaljer och smycken.

Vi, familjen Terstappen, bor och verkar sedan några år på gården Lycke utanför Lerdala.

Lycke (lykke) är det danska/norska ordet för lycka, och det är precis det vi känner när vi går och trampar på våra marker. Det är en ynnest att få bo på denna vackra plats, som är en del av naturreservatet Lycke-Lilla Höjen på Billingesluttningen.

På gården har också många djur sitt hem, bland andra våra får. Vi föder upp Gotlandsfår som betar våra hagar och därigenom håller landskapet öppet och möjliggör fortsatt biologisk mångfald. Fåren äter det som våra marker producerar; under betessäsong (tidig vår till sen höst) gräs och örter från våra hagmarker och under vintern ensilage från egen vall. Allt obesprutat och endast gödslat med egen gödsel från fåren. De lever ett gott liv, vilket så småningom resulterar i underbart gott lammkött och superfina skinn.

På sommarhalvåret surrar våra bin kring hagar och fruktträd; pollinerar och producerar fantastisk honung; LyckeHonung. Även våra höns frodas på våra marker, betar naturlig grönska och vad annat de ”sprätter upp” i trädgården. Som plåster på såren, för alla ”sprätthål” i trädgården, ger de oss underbara ägg i alla möjliga kulörer.

I vår butik säljer vi gårdens egna varor; lammskinn, lammkött (lammlådor kan beställas inför slakt i sept-nov samt att vi har frysta vakuumförpackade styckdetaljer för försäljning i butiken), honung och ägg, men även en egen smyckes- och möbelproduktion samt en del produkter som vi tar in, vilket huvudsakligen är fair trade eller har annat ”gott” ursprung,
Välkomna till oss!

Karin och Noud Terstappen, 0708-15 57 66 eller 0762-72 06 82
www.lyckelamm.se
info@lyckelamm.se

Vi finns också på Facebook och Instagram under lyckelamm

Butik_LyckeLammLyckeLamm_korsbarstrad