Långesäter B&B

Långesäter B&B ligger i ett traditionellt rödfärgat, tillbyggt 1800-talstorp i en liten  västgötsk bymiljö på Billingens västsluttning. Här finns tre trivsamma dubbelrum med plats för extrabädd. Här sover du gott.

Men det är synd att bara sova. I trädgården finns många spännande växter. Här kan du strosa omkring och bara njuta eller få en guidad tur av den entusiastiske värden, som främst intresserar sig för buskar och gammaldags rosor. Husets värdinna ägnar sig mer åt perenner – pioner är en av favoriterna. Det syns i juni!

Här kan du också i lugn och ro koppla av i någon av trädgårdsgrupperna.  Eller varför inte passa på att spela ett parti boule eller något annat sällskapsspel; det finns att låna. Om sommarkvällen lockar till grillning, finns grill att tillgå.

Skulle vädret göra att det känns skönare inomhus, erbjuder ett rikt bibliotek förströelse. Främst finns det svensk skönlitteratur från 1900-talet. En bra bok och en kopp kaffe eller te vid brasan är en lisa för själen.

Med Långesäter B&B som utgångspunkt kan du dessutom göra strövtåg på Billingen och dess vackra omgivningar. På våren är örtrikedomen på Billingens västsluttning häpnadsväckande: blåsippor, vitsippor, vårlök, nunneört, ramslök, gullvivor – ja, listan kan bli lång. I maj ”blommar berget” – de vilda körsbärsträden sveper in hela nejden i ett fantastiskt vitt flor. Det är bara att njuta! Inom gångavstånd finns flera naturreservat.

Med cykel eller bil är det lätt att nå flera av regionens sevärdheter.  Du når på en dagsutflykt Hornborgasjön, mest känd för trandansen men med mycket mer för den som är intresserad av fåglar, Axevalla travbana, Varnhem med sin medeltida klosterkyrka, Sommarland (ett måste för barnfamiljer!) och Kinnekullebygden med Läckö och charmiga småstaden Lidköping. Eller gör som Carl von Linné! Tag dig upp på Ålleberg eller Mösseberg och låt dig hänföras av den milsvida utsikten över en gammal bygd.

Välkommen!

För kontakt via mejl: kontakt@langesater.se